Köttrasundoms Sommarläger 2022

 

22-24 Juli 

På fredagskvällen samlades 25 stycken förväntansfulla ungdomar utanför gymnastiksalen på Bollerup för vårt första läger efter covid-uppehåll. Äntligen samlas vi igen. Kvällen började med hamburgare och samling med ungdomarna och dess föräldrar.  

Efter en rörig första natt, som sig bör, ringde klockorna tidigt och det var dags att tämja kvigorna i ridhuset. Efter en hektisk dag med kalvarna i ridhuset, göra grimmor till kalvarna och träna på tvättning och styling på kalv, avslutades dagen med en uppvisning av Fyledala Cattle & Sheep.  

Förutom en väldigt rolig uppvisning av kodrivning med både häst och hundar fick ungdomarna lära sig djurens drivzoner, kasta lasso (mycket svårare än vad det ser ut) och upptäcka att kor även kan bli för tama för att kunna drivas framåt. 

Lördagskvällen avslutades med grillning och kanske lite godis.  

På söndagen hade alla grupper en sista träning i ridhuset och emellan den fick de gå tipspromenad. Sist men inte minst, städning och packning.  

Till slut fick ungdomarna en stor påse med saker som present från våra sponsorer, TACK, och kunde åka hem trötta men belåtna.  

 

Utan våra sponsorer och trogna hjälpredor skulle dessa läger inte vara möjliga så ett Stort Tack till er alla.  

Bollerups Lantbruksskola, Sånnagården, Pärsonstunna skivor, Tolånga 17, KLS Ugglarp, Scan, Kullens Limousin, SkåneMejerier, Hörby Lantmän, Bårarps Hereford o Angus, Fogdegården, Skånesemin, Fyledala Cattle & Sheep. 

 

 

 

Köttrasungdoms Sommarläger 2018


Den 27-29 juli samlades runt 40 ungdomar för att delta på årets sommarläger på Bollerups Lantbruksinstitut. Många återseenden men också en del nya ungdomar
fick vi träffa.

Dagarna fylldes till största del av djurträning med kvigkalvar som vi fått låna av Bollerups lantbruksinstitut. Therese Friström höll i djurträningen.

Mellan djurpassen splitsade ungdomarna vars en grimma som de fick ta med sig hem. Det var lite krångligt och krävdes koncentration och tålamod. Linda Risberg och Elin Welin gjorde sitt bästa för att lära ut.

Vi är tacksamma för alla som håller oss mätta och belåtna under helgen och hjälper
till på annat vis! Bland annat har Helena Gustafsson, Linda Risberg, Sofia Åkesson,
Sofia Persson, Maggan & Håkan Svensson varit till stor hjälp.
 
Trots så många medverkande fungerade hela helgen smidigt och ungdomarna visade mycket gott uppförande. Hoppas att intresset är lika stort till nästa år!

Bilder hittar ni under fliken Fotoalbum

Ett stort tack till våra sponsorer!

Bollerups Lantbruksinstitut
Glemmingebär
Skånemejerier
Viken Tomater
Sånna Gården
Pärsons tunna skivor
Kullens Limousin
Tolånga 17
KLS Uggglarp
Hörby Lantmän
Svenska Foder
HK Scan
 
Tack till Alla föräldrar!


Köttrasundoms Sommarläger 2016

 
Den 8-10 juli hölls det årliga traditionella sommarlägret på Bollerup. Det fanns ett stort intresse från både ungdomar och hjälpsamma föräldrar. Med 36 ungdomar samt med ovanligt många föräldrar har vi nog slagit rekord med antal medverkande på lägret. 


Som vanligt hamnade största fokus på djurträningen med Bollerups kvigkalvar som Therese Friström höll i. Mellan djurpassen spelades brännboll med Linda Risberg. Dessutom diskuterades säkerhet, främst i stallar, med Magnus Gustafsson och Elin Hansson under en kort rundvandring i kostallarna. På kvällarna var det fri lek i idrottshallen där ungdomarna också sov. Under helgen har Helena Gustafsson, Linda Risberg och Maggan & Håkan Svensson med flera andra hjälpsamma föräldrar och flera andra uppskattade personer som fortfarande engagerar sig efter många år sett till att alla hållit sig mätta och belåtna.


På bilden syns några av de äldre medlemmarna som hämtade och lämnade kvigkalvarna från stallet och såg till att de mådde bra under helgen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Även om sommarlägret går ut på att lära sig hantera en kviga, ko eller tjur med små hjälper handlar det om betydligt mer än så för många av oss. Bland annat är det en mötesplats där vi förenas. De flesta av oss ses inte oftare än på lägret och utställningarna, vilket gör att lägret innebär många kära återseenden. Lägret handlar också om att välkomna de nya likasinnade medlemmar eftersom vi blir allt färre som intresserar oss för lantbruket behöver vi hålla ihop och stötta varandra.


 


På söndagen efter att sista träningspasset med kalvarna var avklarat och alla tillhörigheter var nerpackade togs det vanliga gruppfotot på ungdomarna innan alla får något med sig hem. I år kunde vi stolt dela ut fina bags med köttrasungdomsloggan på. Anledningen till detta är på grund av Lars-Gunnar Grens generösa sponsring i samband med hans auktion.

Vi vill också tack alla andra sponsorer som gjort lägret möjligt:
Bollerup
Glimminge bär
Henriksfält
Kullen Limousin
Pärssons tunna skivor
Scan
Scandi Candy
Skånemejerier
Svenska foder
Sånnagården
Tolånga 17
Ugglarp
Viken tomater

Fler bilder från lägret hittar ni under fliken fotoalbum.
Elin Hansson


Köttrasungdoms Sommarläger 2015 

Nu har vi återigen haft vårt sommarläger på Bollerup Naturbruksgymansium, detta året helgen 10-12 juli. Även detta året hade vi ett högt deltagande med 33 ungdomar, blandat med både nybörjare och mer erfarna.Lägret började redan på fredagskvällen med en rundvandring och inkvartering i idrottshallen.  Lördagen inledes med det alla väntade på djurträningen. Kvigor som aldrig hade haft grimma på sig lånades från Bollerup som vanligt och träning för Therese var på schemat för hela lördagen.   Parallellt med detta pratade Anna och Patrik om säkerhet, styling och hur man bäst förbereder sitt djur inför en utställning. På plats var även Helena Hägg från Svenska Foder som pratade om olika fodersorter som finns för våra olika djurslag.På söndagen fortsatte träningen för Therese och idrottshallen städades. Sen kom lägret till sitt slut och alla trötta ungdomar kunde åka hem och se framemot höstens stora händelse, nämligen Elmia i oktober!

Ett stort tack till våra sponsorer
KLS Ugglarp
Bollerups naturbruksgymnasie
Skånemejerier
Pärsons tunna skivor
Kullens limousin
Sånna gården
Scandi Candy
Viken tomater
Scan
Glimminge bär
Svenska foder
Sahlins
Tolånga 17
Agria
Petersborg Senap
Samt till de föräldrar som hjälpte till under lägret.
 

Köttrasungdoms Sommarläger 2014

Den 11-13 juli samlades 32 barn och ungdomar på Bollerups lantbruksinstitut för att lära sig hur man tämjer kalvar så de går fint i grimma.

Deltagarna anlände på fredagskvällen och fick börja med att välja en plats att sova på i gympasalen. Sedan bjöds det på hamburgare och många föräldrar stannade kvar för att prata med varandra och se till att barnen kommit till rätta. 

Under lördagen delades deltagarna in i fyra grupper och kalvträning varvades med tillverkning av repgrimmor och föredrag om bakterier, virus och parasiter och lekar.


På kvällen grillades det kött och deltagarna gick en tipspromenad med frågor från föredraget. Det var sex stycken som fick ihop alla rätt och vann ryktborstar. Sedan avslutades kvällen med godis, kakor och jordgubbar och lek i gymnastikhallen.

På söndagen hann grupperna med varsitt träningspass med kalvarna innan det var dags att packa ihop och städa.

Vid tjugo i två stod alla deltagare uppställda för fotografering och tyckte att det varit väldigt roliga dagar!

Köttrasungdom önskar alla deltagarna välkomna tillbaka nästa år och även andra som tycker att det låter spännande! Vi tar tacksamt emot hjälp, stort som smått och gärna förslag på aktiviteter som kan underhålla och ge nyttig kunskap mellan passen med kalvträning.

Köttrasungdom tackar alla som hjälp till under lägret och våra sponsorer. Utan er blir det inget läger!

 
Lowa Göransdotter

 

Köttrasungdoms Sommarläger 2013

Vid sextiden fredagen den 26 juli anlände ca 30st förväntansfulla ungdomar och fick hitta en sovplats i gympasalen. Innan maten hade vi en liten samling för att informera om regler och helgens kommande händelser. De föräldrar som ville stanna kvar för en mumsig ny grillad hamburgare tillsammans med oss var som vanligt välkomna att göra det.

Därefter fick alla ungdomar vara med på några uppskattade ”lära känna” varandra lekar som Madeleine Atlas hade förberett. Sen var det fri lek men då var klockan redan så mycket att det nästan var sängdags.

Lördag morgon börjar som vanligt med frukost och de äldre ungdomarna åker i förväg upp till stallet och väljer ut de snällaste och sötaste mjölkraskalvarna från Bollerup, och flyttar dem till ridhuset. Alla ungdomarna var uppdelade i fyra mindre grupper varav de höll ihop två och två hela helgen. Samtidigt som två grupper hade träning i ridhuset var de andra två grupperna på en väldigt intressant lektion. Den hölls av Jens Gren, en gammal köttrasungdom, och han berättade om hur det hade varit att jobba på ranch i Australien.

Patrik Gustavsson hade både praktisk och teoretisk genomgång om förberedelser med tvätt och tips inför utställning.

På lördag kvällen bjöds det på en grillad biff och efter maten hade Lowa Göransdotter ett väldigt bra föredrag om hur kon fungerar. Patrik och Lowa hade gjort ett par frågor på vad de sagt under sina lektioner som vi satte upp i en tipsrunda. Alla ungdomarna fick väldigt bra resultat och sämst resultat fick två föräldrar. :)

På söndags morgonen började halva gruppen sin ledträning i ridhuset medan den andra var duktiga med att städa gympasalen. Efter 1,5 timme bytte de plats så alla fick städa!

Sist på schemat stod utvärdering och Korvgrillning.

Vi tackar alla för ett fantastiskt läger!

Elin o Jenny Hansson


Köttrasungdoms Sommarläger 13-15 juli 2012

På fredagskvällen var det samling på Bollerups Lantbruksinstitut och hamburgarna låg på grillen.

Det var mycket uppskattat från vår sida att så många föräldrar stannade kvar och visade sitt intresse.

Under kvällen anordnades också en rundvandring på skolan för dem som ville av Louise och Anna.

Tidig lördags morgon samlades kalvarna och kvigorna ihop av de äldre ungdomarna och kördes upp till ridhuset.

9.00 kom första gruppen till ridhuset och fick ta det hårda arbetet att tämja kalvarna. Sen rullade schemat på så att alla fick träna med djuren under dagen. De som inte var på djurträning hade genomgång i Säkert Bondförnuft ledd av Anne Laxmar. Vi tittade på film där det visades vad som kan hända om olyckan är framme på en gård, nyttigt att se. Där efter gick vi runt på gården och pratade om de olika risker som finns.

Sist på schemat visades en annan film, Våra Kossor, som handlade om de olika raserna. Samtidigt hade Jenny och Elin teckenträning, där de visade de olika tecken som domarna dirigerar med på Showmanship tävlingar.

Kvällen avslutades med grillning och lekar innan deltagarna stupade i säng.

Söndagens aktiviteter bestod av djurträning och till sist städning.

Lägret avslutades med korvgrillning och alla 25 deltagarna fick vars en påse med nyttiga saker från våra sponsorer.

Stort tack till er som hjälpte till på lägret och tack till våra sponsorer som gör det möjligt!

Bollerups Lantbruksinstitut
Bondens bästa
Glemminge bär
Ingvar Nilsson
Kullens Limousin
Lrf
Perssons tunna skivor
Sånnagården
Scan/SLS
Skånemejerier
Sparbanken 1826
Säkert Bondförnuft Anne Lexmar
Scandi Candy
Ugglarp
Viken tomater
Alla föräldrar.

Jenny & Elin Hansson


Årets sommarläger - 2011

Årets sommarläger var som vanligt på Bollerup Naturbruksgymnasium, över helgen 8 till 10 juli. Lägret började som vanligt på fredagseftermiddagen och då kom det 29 stycken förväntansfulla ungdomar till Bollerup, många av årets deltagare var där för första gången.
Lägret började med inkvartering i idrottshallen, därefter var det rundvandring på skolan och under hela rundvandring fanns det en tipsrunda som alla skulle svara på. Efter det här så grillades det hamburgare och förväntningarna för helgens träningar blev större.
På lördagen var det träningspass med djuren i ridhuset som vanligt. Alla som var med och tränade var jätte duktig och intresset att fortsätta med det här fanns hos alla. För det inte skulle bli så tråkigt mellan träningspasset hade Jenny och Elin Hansson fixat två sidoaktiviteter. Den ena var en diskussion kring vad man bör tänka på inför en utställning, där alla fick dela med sig av tankar och funderingar men även erfarenheter. Efter det här fick de åtta mest erfarna ungdomarna själva förbereda några kvigor, där de arbetade två och två. Det var en stor del av den tävlingen som väntade dessa ungdomar under söndagen.
Lördags kvällen bjöds det på helstekt gris med tillbehör som var tillagat av Håkan Svensson. Under lördagen hade vi även sällskap utav Skånesemins ungdoms klubb som också hade sommarläger på Bollerup.
Under söndagen var det ett nytt träningspass för alla och det var även tävlingsdags för de åtta ungdomarna som under lördagen hade förberett fyra kvigor. Tävling dömdes utav Jenny och Elin Hansson och bestod både av förberedelserna och uppvisningen för de andra deltagarna och föräldrarna som var där. Vinnarna utav tävlingen blev Louise Ingemansson och Karin Pettersson.
Efter tävling var det städning i idrottshallen, därefter var årets läger slut och alla vi säga hej då och åka hem, med nya tips och saker att tänka på vid träningen inför utställningar.

Stort tack till er som planerade och höll i lägret och tack till våra sponsorer som gör det möjligt!

Bollerups Lantbruksinstitut, KC Ranch, Pärsons tunna skivor, Skånemejerier, Scandi Candy, Viken Tomater, Sånna Gården, Scan/SLS, Ingvar Nilsson Kullens Limousin och Islandshästar, Glimminge Bär, Skånesemin.


Sommarläger 2010

Årets sommarläger på Bollerup hölls den 9-11 juli och det var ca 20 barn och ungdomar som deltog.

Lägret startade på fredagseftermiddagen med inkvartering i gymnastikhallen och en rundvandring på Bollerup. Camilla Persson från Säkert Bondförnuft föreläste och visade film kring säkerheten på gården och med djur.

På lördagsförmiddagen tränades det med djur samt lyssnade på Håkan Albrektsson som är biodlare. Eftermiddagen innehöll ytterliggare djurträning och så visade Jenny och Elin hur man tvättar och förbereder djur inför mässa.

Söndagsförmiddagen var det åter träning. Sedan var det dags att packa ihop, städa och säga hej då till alla.

Stort tack till er som planerade och höll i lägret och tack till våra sponsorer som gör det möjligt!

Bollerups Lantbruksinstitut, KC Ranch, Pärsons tunna skivor, Skånemejerier, Scandi Candy, Viken Tomater, Sånna Gården, Swedish Meats, Kullens Limousin och Islandshästar, Länsförsäkringar, Agria, Trejon Tomelilla, Göran Ivarsson, Ingvar Nilsson, Tommy Perssons Grönsaker AB


Sommarläger 2009

Nu har vi åter haft ett sommarläger på Bollerup. I år var det den 10-12 juli och det var ca 35 barn och ungdomar som deltog.

Lägret startade på fredags eftermiddagen med inkvartering i gymnastiksalen, gruppindelningen och en rundvandring på Bollerup. Under kvällen gick Magnus även igenom hur man arbetar säkert med djur.

På lördags förmiddagen tränade man djur för Therese Friström samt fick man lära sig hur man splitsar grimmor.

Eftermiddagen innehöll ytterligare djurträningar och Elin Hansson var där och berättade och visade hur agility går till med sin hund, Nelly. På kvällen var det dags för tipsrunda.

Söndagsförmiddagen började med att alla samlades i ridhuset. Där fick de åtta mest erfarna ungdomarna visa hur en tävling går till (ungdomarna visste inget om denna tävling). De fick en kvart på sig att bekanta sig med det djur de hade blivit tilldelade. Sedan var det dags för tävling, domare var Therese Friström samt övriga ungdomar och föräldrar som var närvarande fick rösta på den de tyckte var bäst. Therese valde Anna Pettersson som favorit medan publiken hade Louise Ingemansson som favorit. Tvåa blev Patrik Gustafsson och på tredje plats kom Anna Petterson och Mathilda Blomqvist. Därefter kom ett nytt träningspass.

Sedan var det slut för denna gången.

//   Magnus

Tack till alla som hjälpt till att ordna detta läger och tack till våra sponsorer!

Bollerups Lantbruksinstitut
KC Ranch
Per i Viken
Pärsons tunna skivor
Skånemejerier
Scandi Candy
Viken tomater
Sånnagården
Swedish Meats
Kullens Limousin och Islandshästar
Sven A Larsson
Göran Ivarsson
Mias Gottebo
Kommunal Skåne
Ingvar Nilsson Brösarp
ICA Supermarket Sjöbo
SL Brösarps Lokalförening
Högseröd Simmental

+ alla föräldrar som sponsrat och hjälpt till


Sommarläger 2008

Årets läger hölls på Bollerup 11-13 juli och det var i år ca 40 barn och ungdomar som deltog.

Lägret startade som vanligt på fredagseftermiddagen med inkvartering i gymnastiksalen, gruppindelning och rundvandring på Bollerup.

På lördagförmiddagen tränade man djurvisning för Therese Friström. Detta varvades med en genomgång av Helena Jonsson, som pratade om jordbrukets påverkan på klimatet. Vi fick bl a veta att varje svensk (i genomsnitt) producerar 7,5 ton växthusgaser per år, en amerikan 23 ton och en kines 2 ton.
Eftermiddagen innehöll ytterligare ett pass med djurträning, samt ett föredrag av Kerstin Dahlgren. Kerstin pratade om kalvningar, vad som kan gå fel och hur viktigt det är att passa kalvningarna. Hon visade också en mycket intressant film från KC Ranch.

Söndagsförmiddagen innehöll ett pass med djurträning. Samt besök av Mats från FBU, som som startade med en tipsrunda som man gick gruppvis. Sedan pratade han om Första hjälpen och man diskuterade vad man kommit fram till på tipsrundan. Därefter var det praktiskt träning och rollspel om hur man ska agera vid olyckor.

Sedan var slut för denna gången.

Tack till alla som hjälpt till att ordna detta läger och tack till våra sponsorer!

Ann-Christine Andersson
Bollerups Lantbruksinstitut
Backåkra Charolais
Högseröd Simmental
KC Ranch
Lantmännen i Hörby
Peppinge Produkter
Per i Viken
Pärsons Tunna Skivor
Scandi Candy
Skånemejerier
Skånesemin
Svenska Foder
Swedish Meats
Sånnagården
Vikentomater
+ alla föräldrar som sponsrat och hjälpt till


Sommarläger 2007

I år var det femte året i rad för sommarlägret på Bollerup, som hölls 13-15 juli. 37 ungdomar i åldrarna 8 - 18 år deltog. Många har varit med förut, men det var hela 11 st nya, vilket är jätteroligt!

Lägret startade på fredagseftermiddagen med inkvartering i gymnastiksalen, gruppindelning och rundvandring på Bollerup. Därefter hade alla ett teoripass för Therese Friström.

På lördagförmiddagen var det dags att omsätta teori i praktik och träna djurvisning. Man tränade ett pass på förmiddagen och ett pass på eftermiddagen.
Detta varvades med föredrag av Anita Persson, som pratade om de olika köttraserna, samt en genomgång av exteriörbedömning med Per Mårtensson. Sedan var det en tipspromenad, där Lowa lyckades med konststycket att pricka in 0 rätt! Kvällen avslutades med en middag bestående av grillat nötkött och potatissallad - jättegott!

Söndagsförmiddagen innehöll ytterligare ett pass med djurträning, samt besök av ambulanssjukvården som berättade om sin verksamhet. Sedan var slut för denna gången.

Stort beröm till alla er ungdomar som deltagit - ni är fantastiskt duktiga och ni skötte er exemplariskt!

Tack till alla som hjälpt till att ordna detta läger och speciellt till våra sponsorer!

Bollerups Lantbruksinstitut
Backåkra Charolais
KC Ranch
Lokalföreningen Viken
PayC
Pärsons Tunna Skivor
Scandi Candy
Skånemejerier
Swedish Meats
Sånnagården
Team Ugglarp
Vikentomater
+ alla föräldrar som sponsrat och hjälpt till


Sommarläger 2006

För fjärde året i rad har det ordnats ett sommarläger på Bollerup. Lägret hölls 14 - 16 juli och i år deltog 32 ungdomar i åldrarna 7 - 20 år. Vi startade på fredagseftermiddagen med inkvartering i gymnastiksalen, gruppindelning och rundvandring. På lördagen tränade sedan de olika grupperna djurvisning med Therese Friström. Dessutom tränade man på att kasta lasso, splitsa rep och göra repgrimmor. Vädret var soligt och varmt, så poolen som satts upp utanför gympasalen var välbesökt! Söndagsförmiddagen innehöll ytterligare ett träningspass för Therese. Sedan var det dags att packa ihop, städa, säga hej då till kompisarna för denna gången och åka hem.

Tack till alla Er som hjälpt till att ordna lägret, och framförallt till alla härliga ungdomar som deltagit, ni är fantastiskt duktiga!

Ett speciellt stort TACK till våra sponsorer, som gjort detta läger möjligt.

Bollerups Lantbruksinstitut
Backåkra Charolais
Flundrarp Simmental
Högseröd Simmental
KC Ranch
Lokalföreningen Hörby
Lokalföreningen Viken
Pärsons Tunna Skivor
Skånemejerier
Solvalla
Swedish Meats
Vikentomater


Sommarläger 2005

För tredje året i rad har det ordnats ett sommarläger för Köttrasungdomen. Lägret gick av stapeln 29 – 31 juli och platsen var, liksom tidigare år, Bollerups Lantbruksinstitut. I år deltog 28 ungdomar i åldrarna 8 – 19 år.

Lägret startade på fredagseftermiddagen med gruppindelning, inkvartering i gymnastiksalen och rundvandring på Bollerup. Därefter var det dags för mat och lite(!) sömn. På lördagen tränade de olika grupperna djurvisning med Therese Friström. Dessutom höll Anna Jamieson från Avelspoolen en mycket intressant föreläsning om kons matsmältning. Kvällen avslutades med grillning och brännboll. Söndagsförmiddagen innehöll ytterligare ett träningspass för Therese. Sedan var det dags att packa ihop, städa, säga hej då till gamla och nya vänner och åka hem.

Tack till alla sponsorer som gjorde det möjligt att genomföra detta läger och Tack till Bollerup för att vi fick tillgång till både djur och lokaler!

/ Maria Petersson
----------------------------

Köttrasungdoms läger på Tånga

Fredagen den 5 augusti träffades 13 ungdomar i åldrarna 8 – 17 år på Tånga Hed i Vårgårda på läger.

Inkvarteringen var i Hemvärnsgården och det var spännande med de ”gröna farbröderna” som höll vakt dygnet runt på marknaden och som även hade sin utgångspunkt i ett intill liggande rum. Fredagskvällen tillbringades med att bekanta sig med djuren som fanns på plats och Vårgårda Kommun bjöd till grillkväll.

På lördags morgonen var det dags för rykt och iordningsställande av djuren för dagen. Sedan tog Jenny Hansson hand om alla nybörjare och lärde ut hur man ledtränar och det grundläggande i Showmanship. Tauno Turtinen undervisade alla deltagarna om hur man som domare bedömer i Showmanship tävlingar och lärde också ut vissa knep och vad man bör tänka på som tävlande. Det blev dags att pröva sig fram vilket djur som man passade bäst ihop med.

Sen var det då dags för Showmanship. Deltagarna var indelade i två grupper, vana visare och nybörjare. Publiken strömmade till och spänningen steg. Grupp två (nybörjare) var först in i ringen och domaren Tauno Turtinen fick ett svårt jobb att genomföra, alla var otroligt duktiga! I grupp ett skulle en segrare utses, och även här var det mycket jämnt, men till slut (efter det att vissa deltagare fått byta djur) kunde en segrare koras – Mikael Jonasson. Alla deltagare i båda grupperna gjorde en mycket bra tävling, man kan inte låta bli utan att bli både imponerad och glad. Priserna, som delades ut av kommunchefen, bestod av pokaler, rosetter och en påse fylld av hemligheter……

Framåt kvällen var det dags för en minigolfrunda innan kvällsmaten serverades.

Söndagsmorgonen började även den med iordningsställande av djuren och sedan var det rasvisningar, vilket också sköttes av ungdomsklubben. Raserna visades även två gånger under lördagen. Sen var det dags att packa, städa och äta, för att sedan åka till Liseberg och ha kul. Vid halv 10-tiden på kvällen var det så dags att säga hej då till kompisarna med orden: Vi ses snart igen!

Tack alla sponsorer för Er hjälp till lägret och

Tack till föräldrar som hjälpte till!

/Klas Nilsson


Sommarläger 2004

Den 23 – 25 juli anordnade Köttrasungdom återigen ett sommarläger på Bollerup Lantbruksinstitut, Tomelilla, där 35 barn/ungdomar i åldrarna 8 – 18 år deltog.
Det var en lärorik och händelserik helg med mycket tid, både lördag och söndag, för ledträning och tämjning utav kalvar, som inte tidigare varit hanterade. Vi fick lära oss hur man förbereder ett djur inför utställning och även undervisning i hur man tävlar i Showmanship.
På fredagskvällen kom Anna Jamiesson, Avelspoolen, och besökte oss och trollband barnen/ungdomarna när hon pratade om djurens olika beteende och varför. Under helgen fanns även Röda Korset på plats och hade genomgång av Första Hjälpen och Sjöbo Ungdomsbrandkår ställde upp och hade brandutbildning för barnen/ungdomarna. Förutom dessa aktiviteter förekom även bad, brännboll mm på lediga stunder.

Vi vill också framföra vårt varma tack till Bollerup för tillgång till både djur och logi!
Tack till alla övriga sponsorer som på olika sätt såg till att detta läger gick att genomföra!

Köttrasungdom
Berit Nilsson


Sommarläger 2003

Till årets sommarläger kom 32 barn och ungdomar i olika åldrar. Fredag kväll ägnades åt att bese Bollerup, grilla korv och ordna inkvartering. På lördagen tränades visningsteknik och skötsel.
Givetvis måste man ha lite nöje så på söndag besöktes Tomelilla sommarland.

100-års Jubileum 2003

De 27 ungdomar som deltog fick tvätta och förbereda djuren som skulle visas. Djuren visades 4 gånger på fredag och lördag. Ett populärt inslag i jubileumsaktiviteterna!

 

P lindberg