Utställningar är ett gyllene tillfälle för ungdomar från våra olika raser att träffas, ha roligt och lära känna varandra.

 

Mila 2019

Lördagen 16 februari deltog 14 ungdomar i köttrasungdoms tävling i showmanship. Det är roligt att se ungomarnas stora engagemang och imponerande att se hur väl ungdomarna hanterar sina kvigor. Domare var Linn Gullberg. 
 
Placering
 
Grupp 1:
1:a Amanda Abrahamsson. CG presentshops vandringspris.
2:a Agnes Berntsson
3:a Eddie Shubert, Märtha Joelsson, Josefine Åkesson, Tage Larsson
 
Grupp 2: 
1:a Jennie Karlsson. Per Arne Ytterbrings vandringspris
2:a Klara Mosell
3:a Emilia Wendel
4:a Sofia Bengtsson, Jakob Månsson, Linnea Åkesson, Ragnar Hägg, Lova Wendel
 
Stort tack till våra sponsorer 
Agria
Skånesemin 
NAB
CG PresentshopMila 2017

En av årets höjdpunkter, milamässan, är nu förbi. Mässan inleddes på torsdagen med exteriörbedömning på köttdjuren.

På fredagen blev det ungdomarnas tur att visa upp sina talanger i showmanship. Redan under första visningen syntes att kvigorna gjorts väl förberedda inför mässan, både när det kom till träning och styling. Med spända nerver visade ungdomarna oss alla hur man visar upp sitt djur på bästa sätt.

Med tips från oss domare, Jenny och Elin, förfinades visningen något ytterligare till lördagens tävling vilket gav oss en tuff uppgift att utse vinnarna. I den mindre erfarna klassen bjöds på en visning med imponerande talanger i förhållandevis till erfarenheten.

Det stora intresset för showmanship gick inte att ta miste på. I den mer erfarna gruppen visade ungdomarna precis hur det ska gå till. Tillslut var det kontakten med oss domare och engagemanget som till stor del avgjorde våra beslut.

Vi är otroligt stolta och imponerade av alla våra ungdomars fina insatser med att jobba under förutsättningarna som de ställs framför!

Resultatet blev följande:
Grupp 1
Vinnare: Lova Wendel. CG presentshops vandringspris.
2:a Emilia Wendel, Josefine Åkesson, Klara Mosell, Linnéa Åkesson.

Grupp 2
Vinnare: Jacob Månsson. Per Arne Ytterbrings vandringspris
2:a Emil Mårtensson.
3:a Julia Nilsson
4:a Olof Joelsson, Ragnar Hägg, Sofia Bengtsson, Sofia Peterson.

Det hela avslutades med fotografering och prisutdelning med så mycket priser att ungdomarna knappt kunde bära med sig det ut ur visningsringen. 

Stort tack till alla sponsorer som gör detta möjligt:
Agria
Bårarps Butik
DeLaval
LRF Skåne
NAB
Skånesemin
Willab

/Jenny o Elin


 

Mila 2016

Februarimässan som vi alla längtat efter och tränat hårt inför hela mörka kalla vintern är nu förbi. Det blev en händelserik mässa med en del nya ansikten. Torsdagen invigs med exteriörbedömning på köttdjuren och följs av fredagen med en tidig morgon för ungdomarna så att de lyckas få perfekt puts på sina kvigor. Mycket fix och trix och en härlig gemenskap. På förmiddagen bjöds ungdomarna på en tidig lunch för att lugna nerverna och sedan gick tiden fort och snart var klockan 13:00 och första gruppen träder in i ringen. Domarna för denna gång är Jenny Hansson och Louise Ingemansson och de ställer hårda krav på kontakt mellan domare, visare och djur. Den äldsta gruppen fick dessutom prova på att byta djur och den yngsta gruppen fick visa talangerna gällande backning av sina djur.

Resultatet blev följande:
Grupp 1:
Vinnare: Jakob Månsson. CG presentshops vandringspris
2:a Ragnar Hägg, Olof Joelsson, David Cederström, Elias Lennartsson

Grupp 2:
Vinnare: Julia Nilsson. Per Arne Ytterbrings vandringspris
2:a: Sofia Bengtsson
3:a Melissa Sandberg. Bäst kämpat, CG presentshops vandringspris
4:a Emil Mårtensson
 
På lördagsmorgonen laddade ungdomarna upp för en sista show och det var både trötta kvigor och trötta visare som klev in i ringen, men ack så fin visning. Det hela avslutades med prisutdelning.

Vi vill också passa på att tacka våra fantastiska sponsorer som gör detta möjligt:
Willab
CG presentshop
LRF Skåne
Skåne Semin
Agria
NAB

/Jenny
 

Mila 2015
Nu har vi åter varit på utställning. Det var 14 stycken ungdomar anmälda till köttrasungdom och deras visning i djurhantering var mycket bra. På torsdagen var det köttdjurensdag och flera av ungdomarna visade i respektive rasbedömning. På fredagen var den stora dagen för köttrasungdom alla timmar av träning och förberedelser skulle visas upp för publik, föräldrar och domarna Patrik Gustafsson och Elin Hansson. För att orka med allt och att kvigorna fick vila lite bjöds alla ungdomarna på lunchbaugett innan tävlingen. I år var det två grupper. Grupp 1 var nybörjare och de som varit med ett par gånger på utställning. Grupp 2 tävlade de med mer vana och här märktes det verkligen att det fanns rutiner. På lördagen var det en liten visning sen prisutdelning. 

Grupp 1:

1:a Jakob Månsson fick CG presentshops vandringspris

2:a Ragnar Hägg ch Hampus Stark

Grupp 2:

1:a Jennie Karlsson fick Per Arne Ytterbrings vandringspris äldre klass pris

2:a Sofia Bengtsson

3:a Christel Lysell fick Bäste kämpare pris

4 Gustav Månsson

5 Emil Mårtensson

6 Melissa Sandberg, Michelle Atlas, Julia NIlsson, Anton Renh och Sofia Peterson

 

Sponsorer:

Willab, Agria, LRF Skåne, Skånesemin, Viking Genetic, NAB och CG presentshop


Magnus


Mila 2014
Den 13-15 februari samlades utställare av sex köttraser till utställning på Milamässan i Malmö. Det var 17 st ungdomar anmälda till Köttrasungdom och deras visning och djurhantering höll som vanligt hög kvalitet!


Det märks att de tävlande trivs tillsammans för de sågs oftast i grupper letandes godis bland mässans montrar eller klappandes på en kviga. Att engagemanget för kovisning håller i sig var tydligt då många nu mera ”gamla” köttrasungdomar fanns på plats som hjälp och stöd för de yngre och många av dem gjorde även bra ifrån sig i SM i Showmanship som avgjordes på fredagen.
På torsdagen var det köttdjurens dag och flera ungdomar visade i respektive rasbedömning. Köttrasungdom hade dock ingen egen visning. På fredagen var den stora dagen inne, alla timmar av träning och förberedelser skulle visas upp för publik, föräldrar och domarna Jenny Hansson och Lowa Göransdotter.


För att ge kvigorna lite ledigt och se till att ungdomarna fick lunch bjöds alla tävlande på lunchbaguetter innan visningen, sedan gjordes de sista putsningarna. I grupp 1 gick nybörjarna och de som varit med ett par gånger på utställning. Trots att vissa träffade sina kvigor för första gången denna dag gick visningen bra för de flesta och domarna hade en svår uppgift att utse topp tre. I grupp två tävlade de med mer vana och här märktes det verkligen att det fanns rutin. Trots kluriga frågor och backningsmoment hade visarna koll på djur och domare och än en gång blev det svårt att skilja dem åt. Det som avgjorde var säkerhet med uppställningarna, uppmärksamheten på domarna samt svaret på frågan: ”Vilket är din kvigas bästa exteriöra egenskap och hur har du stylat den för att framhäva det mer?”
Efter tävlingen firades det med tårta! 


Placeringen blev följande;

Grupp 1

1:a Nicole Atlas
2:a Anton Rehn
3:a Olof Månsson

Michelle Atlas, Jakob Månsson, Filippa Tjädernorm, Melissa Sandberg, Sofia Peterson

Grupp 2

1:a Julia Nilsson
2:a Gustav Månsson
3:a Sofia Bengtsson
4:a Jennie Karlsson

Christel Lysell, Elias Ingemansson, Lukas Mauritzson, Emil Mårtensson och

Nanna Persson.

På lördagen var det prisutdelning och visning. Det var lugnare i ringen nu när det var andra gången ekipagen visade upp sig. Det delades ut tre vandrings pris. C&Ks presentbodens till vinnaren i yngreklassen: Nicole A , Per-Arne Ytterbrings till äldreklassens vinnare: Julia N och C&Ks presentbodens vandringspris till bästa kämpare: Emil M. Alla tävlande blev belönade med rikligt med priser från våra fantastiska sponsorer.

Viking Genetics skänkte två grimmor dessa gick till Nicholle Atlas och Jennie Karlsson.
Väl mött och hoppas vi ses igen till nästa utställning!

Lowa Göransdotter
 
 
 
Sponsorer till Mila:
Agria
LRF Skåne
Skånesemin
Willab
Viking Genetics